ИНВЕСТИЦИОНЕН КОНСУЛТАНТ

Диана Дамянова

Кандидат за общински съветник с номер 24, преференция 116

„Нашият град е жив многопластов организъм. Нуждае се крещящо от баланс между компонентите, които носят просперитет, спокойствие и уют на гражданите от една страна и го правят привлекателен за гостите му от друга. За да се случи това трябва да  подобрим комуникацията между хората и местна власт, да облагородим градската ни среда, да облекчим транспортната ни система и свързаност, да се погрижим за училищната база и детските заведения. Ако направим Варна желан за инвестиции град, ще успеем да създадем и зони за културни, фестивални и концертни дейности и най-важното да задържим тук младите хора, които са бъдещето ни“.

Диана Дамянова е родена на 14.10.1976 г. в гр. Вълчи дол, Област Варна. Завършила е средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев“ – град Добрич с френски и английски език, а висшето в Икономически университет - Варна със специалност „Икономика и управление на строителството“.

Кариерата ѝ започва като проектен мениджър по координацията на инвестиционния процес и синхронизиране работата на участниците в реализирането на проекта по изграждане на „Кемпински Гранд Хотел Ермитаж‟. 

Професионалният ѝ път продължава като експерт обществени поръчки в „Инжстройинженеринг“ ЕООД и „Инфра експерт“ АД. Има опит в участие в тръжни процедури за проекти по ЗОП, в съответствие с българското законодателство, договорните условия по ФИДИК и др., финансирани от български и международни възложители и изготвяне на тръжна, техническа и финансова документация и свързаните с това кореспонденция с икономическите субекти, договори с национални и международни подизпълнители и възложители, банкова и финансова информация и др.

В момента е ръководител проект в „Билд Строй Консулт“ ЕООД. Работата ѝ е свързана с консултантска дейност по оценяване съответствието на инвестиционните проекти, упражняване на строителен надзор при изпълнение на строежите, координация на строителния процес и въвеждане на строежите в експлоатация, управление на проекти и инвеститорски контрол.

Биографиите на личностите зад Алтернативата на гражданите