ЛЕКАР

Никола Колев

Кандидат за общински съветник с номер 24, преференция 137

„Аз съм проф. Никола Колев и се вълнувам да стъпя на политическата сцена за първи път като кандидат за общински съветник. Вярвам, че е дошъл моментът, в който моята отдаденост и грижа, която полагам за всеки един пациент, могат да бъдат отнесени към всички вас. Въпреки, че политиката е нещо ново за мен, аз нося със себе си богат опит като отдаден хирург през последните 25 години, когато бях свидетел от първа ръка на предизвикателствата в здравеопазването, пред които е изправена нашата общност.
Моето пътуване в здравеопазването ме научи на важността на състраданието, решаването на проблеми и работата в екип. Аз съм горд жител на Варна, благословен с прекрасна съпруга и четири още по-прекрасни деца, които споделят любовта ми към нашия град.
Вярвам, че заедно можем да изградим една по-добра Варна, за нас, за нашите родители, за децата ни!“

Проф. д-р Никола Колев, д.м.н. завършва Медицина през 1998 г. в МУ-Варна. Придобива специалност по „Хирургия" през 2003 г. През 2012 г. защитава дисертационен труд и е избран за „Професор" към катедрата по обща и оперативна хирургия. От 2012 г. проф. Никола Колев е ръководител катедра по обща и оперативна хирургия.

Професионалните му интереси и практика са в областта на онкологичната хирургия при рак на дебелото и правото черво, черния дроб, жлъчните пътища, панкреас и други. След специализации във водещи световни центрове е усъвършенствал уменията си в минимално инвазивната (лапароскопска) хирургия, както и ендоскопски процедури.

Проф. Колев е най-младият доцент и професор в областта на хирургията в България. Членува в Българския лекарски съюз, Българското хирургично дружество и Съюза на учените в България.

Владее английски и руски език.

Биографиите на личностите зад Алтернативата на гражданите