ЮРИСТ

Христо Христов

Кандидат за общински съветник с номер 24, преференция 148

„Да си успешен Кмет в България, независимо дали водиш районна администрация или голяма община, изисква да си честен към себе си и хората, да изпълняваш нуждите на гражданите и поетите ангажименти“.

Христо Христов е роден през 1965 година. Възпитаник е на Френската езикова гимназия във Враца. По-късно се дипломира във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „История и география“. Магистър по „Право“ от Техническия университет във Варна. Специализира „Археология“ към Историческия факултет на Сорбоната в Париж и в Братиславския университет. 

Владее отлично френски, немски и английски език.

Трудовия си стаж Христов започва като учител във Враца. От 1992 до 1994 година работи в Община Враца като главен специалист в управлението на образованието.

От 1994 година работи във Варна, като съюзен организатор на ВМРО за Североизточна България. Година по-късно започва да преподава в Хуманитарната гимназия „Константин Преславски“ в морския град, а през следващата става заместник-кмет на район „Одесос“. От 1998 до 2011 година работи като адвокат.

От 2011 година досега е кмет на район „Младост“ във Варна.

Биографиите на личностите зад Алтернативата на гражданите