СТРОИТЕЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ

Пенко Стоянов

Кандидат за общински съветник с номер 24, преференция 118

„Ние от коалиция „Алтернативата на гражданите“ сме направили своя осъзнат избор, да излезем от своята лична зона на комфорт и работим заедно за промяна на визията на нашия любим град. Град, в който живеем и инвестираме, град в който искаме да останат и да се чувстват щастливи децата и внуците ни. Град, в който за съжаление проблемите са много повече от добрите постижения, град в който възходът  е отстъпил пред застоя и хаоса. Вярвам, че заедно ще го променим“.

Пенко Стоянов е роден на 27 март 1959 в гр. София. Завършва Математическа гимназия в гр. Варна, след което ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” със специалност “Корабоводене”. През 1991 г. завършва пълен академичен курс със златен медал във Военната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили в Санкт Петербург със специалност “Бойно използване на крилати ракети и артилерия” и дипломна работа “Оценка ефективността на противодействието на съединение бойни кораби обстреляни с противокорабни крилати ракети с използване на компютърен имитационен модел ”. Има също следдипломна квалификация: „Икономика и мениджмънт на ВиК сектора”, в периода октомври 2012 – октомври 2013 година в УНСС - София. 

Военната служба на Пенко Стоянов преминава през Военноморския флот във Варна като Командир на бойна част на кораб I ранг и началник ПВО в щаба на дивизионни кораби. Отговаря за управлението на корабните ракети, радари и артилерия и противовъздушната отбрана на дивизионни кораби.

От 1992 година до момента Пенко Стоянов е управител на строителна фирма НЕКТОН и фирма за системи за пречистване на води „Биотал –България”. 

Пенко Стоянов е женен с две деца. Хобитата му са плуване и подводен риболов.

Биографиите на личностите зад Алтернативата на гражданите