МЕНИДЖЪР

Димитър Вълев

Кандидат за общински съветник с номер 24, преференция 120

“Няма успех без първа крачка… И аз вече я направих! Не винаги е лесно да поемеш отговорността, че нещата зависят и от теб. Понякога е по-лесно да не зависят. Ако обаче един път преодолееш тази бариера в мисленето си, можеш да си отвориш много врати и възможности. Разбира се, трябва да си готов и да не пестиш сили и енергия. Бих искал повече българи да бъдат проактивни, да се интересуват от проблемите, които ги засягат, да правят правилни заключения и да взимат информирани решения, да се включат активно в граждански процеси като прилагат конструктивен подход.
Варна не просто има нужда от образовани, ентусиазирани и отворени към света млади хора, които искат и могат да я променят, Варна е пълна с възможности за развитието на такива хора. Моята история е резултат на осъзнат избор да остана тук.
Аз искам да съм пример за своето семейство, продължавайки да им показвам, че именно тук, в нашия град, всичко е възможно!”
 
Димитър Вълев е роден на 15.01.1986 г. в гр. Шумен. През 1993 г., заедно със семейството, си се мести във Варна. Възпитаник е на варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, има бакалавърска степен по счетоводство и контрол от Икономическия университет във Варна, след което продължава образованието си с магистратура по бизнес мениджмънт в Kingston University – Лондон. 

След дипломирането си във Великобритания, през 2011 г., застава начело на една от семейните компании като главен мениджър. От 2019 г. е управляващ съдружник в „Акватек“ ООД. Компанията е лидер в проектирането и изграждането на аквапаркове, обществени и частни басейни, СПА центрове и други водни съоръжения и оперира в 10 държави – България, Румъния, Гърция, Сърбия, Хърватия, Италия, Молдова, Македония, Албания и ОАЕ. 

През 2011 г. „Акватек“ ООД става част от Сдружението на фамилния бизнес в България (FBN), а между 2014 и 2017 г. Димитър Вълев е избран за Президент на младежката структура на FBN. През 2022 г. е водещ и лектор на Световната среща на младежката организация с над 140 участници от 30 държави, на която България е домакин. 

Лектор на TEDx Mladost Varna на тема „Предприемачество, създаване и управление на семеен бизнес“.

Завършил успешно в рамките на 6 часа триатлон IronMan 70.3 (1,9 км плуване, 90 км колоездене и 21 км бягане).

Женен е и е баща на три деца.

 

Биографиите на личностите зад Алтернативата на гражданите