ИКОНОМИСТ, МЕНИДЖЪР В ТУРИЗМА

Надежда Попова-Ниетреста

Кандидат за общински съветник с номер 24, преференция 128

„Голяма част от вас знаят, колко много енергия и желание влагам във всяко едно нещо, с което се захващам. Именно това ме мотивира, да приема предложението на коалиция „Алтернативата за гражданите“ за кандидат за общински съветник на тазгодишните местни избори. Именно това – енергията, която носят всички участници на „Алтернативата на гражданите“, обединени от любовта си към Варна.
Варна е Морската столица на България, визитната ни картичка на международната туристическа карта. След много години работа в сферата на туризма, познавайки проблемите на нашия бранш, вярвам че мога да допринеса за развитието на града ни в тази сфера, а и не само. Туризмът е свързан с инфраструктурата и чистотата на града ни, както и със спорта и културата, които могат да допринесат за развитието на Варна, като целогодишна дестинация“.

Надежда Попова – Ниетреста е родена на 3 май 1987 г. в град Варна. Омъжена, с две деца – момчета на 5 и на 7 години. Завършва средното си образование в VIII СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин“ с профил руски и английски език. Придобива бакалавърска степен в специалност „Международни икономически отношения“ и магистърска степен в специалност „Туризъм“ в Икономически университет – Варна.

От 2005 г. целият си трудов стаж развива в сферата на международния и вътрешния туризъм. Преминава през различни звена на туристическия бранш, като от 2010 г. е управител на една от водещите туроператорски компании за входящ туризъм в страната. От 2021 г. управлява и хотелско- мениджърска компания, която е специализирана в управлението на хотели. Организатор е на различни спортни събития и конференции с международно участие.

Член е на няколко браншови организации в сферата на туризма с местно и национално значение,  както и на международни бизнес организации.

Владее перфектно руски и английски език, активен спортист.

„Защото за мен Варна не е просто име на картата – за мен тя е дом, в който искам да отгледам децата си!“.

Биографиите на личностите зад Алтернативата на гражданите